joi, 17 iunie 2010

Sa-ti bati covoarele, de nu !

Ce bine e ca oamenii s-au gandit la cate o ocazie pentru orice lucru. Astfel, inaintea Craciunului sau Pastelui, se cuvine a se face o curatenie generala in casa. Se sterge praful, se sterg geamurile, parchetul sau gresia, iar cel mai important, se bat covoarele pe bara din fata blocului.
Dar asta se intampla, repet, doar in preajma sarbatorilor mari, ca Pastele sau Craciunul. Ingenios, nu ?
Oamenii au atribuit cate o ocazie, maxim doua, pentru intocmirea curateniei, ca nu cumva sa-i vorbeasca “lumea” ca nu-s gospodari. In rest, las’ sa treaca. Nu s-or imbacsi covoarele chiar asa tare de la Paste pana la Craciun.

La fel e si in cazul cadourilor sau al simplelor atentii. Omul e siret, stie cum sa economiseasca si cheltuie doar atunci cand “trebuie”. Cumpara flori mamei de 8 martie, iubitei de 14 februarie, isi cinsteste fratele de “ziua lui” si-si aduce aminte de marile personalitati, tot asa, de “ziua lor”.
E prea multa risipa de energie sa aduci recunoastere cuiva, in afara zilei destinate pentru asta.

Insa, ce e diferit de toate exemplele de mai sus, e paharul cu bautura. Nu se prafuieste niciodata, nu se uita niciodata si e mereu in centrul atentiei. Omul spune ca bea la ocazie. Ei bine, aici triseaza, deoarece respectiva “ocazie” e omniprezenta si nu are nevoie de un motiv special pentru a fi savurata.
Ia, mai adu un paharel ! Hristos a-nviat !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu